Hoe koppelt u eWeLink aan Google Home?

Met eWeLink kunt u uw slimme apparaten van onder andere SONOFF op uw smartphone bedienen. Dat is handig, maar het zou natuurlijk nog handiger zijn als u deze slimme apparaten simpelweg met uw stem kon bedienen. Dit is mogelijk door eWeLink aan Google Home te koppelen. Hierdoor kunt u deze slimme apparaten namelijk ook via Google Assistant, de spraakassistent van Google, met uw stem bedienen op uw smartphone of slimme speaker. Zo kunt u bijvoorbeeld het licht aan doen door "Hey Google, zet het licht aan in de woonkamer" te zeggen. Daarnaast kunt u deze slimme apparaten dan ook vanuit de Google Home-app bedienen, samen met uw slimme apparaten van andere fabrikanten die Google Home ondersteunen.

Om eWeLink te koppelen met Google Home dient de eWeLink-app en de Google Home-app op uw smartphone geïnstalleerd te zijn. Op beide apps dient u met uw account ingelogd te zijn. Vervolgens kunt u onderstaande stappen volgen om eWeLink met Google Home te koppelen.

Stap 1: Open de eWeLink-app

Stap 2: Tik onderin op het plus-icoon

Stap 3: Tik op 'Accounts koppelen'

Stap 4: Tik op 'Google Home'

Stap 5: Tik op 'Koppel met Google Assistant'

Stap 6: Tik op 'Doorgaan'

Stap 7: Tik op 'Koppelen'

Nu is uw eWeLink-account gekoppeld aan uw Google Home-account en kunt u uw eWeLink-apparaten bedienen met de Google Home-app of via Google Assistant.